Followers

3km1 batch 2009


Pandanglah masa hadapan!!!!!!!

budak laki 3km1 batch 2009


posing skit...........

lelaki pada perempuan

Kalau lelaki handsome pendiam

Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...


kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!


kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...


kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!


kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...


kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...


kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...


kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...


kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....


kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

lawak lagi

Lawak1 :Satu pagi di stesen ketapi, ada satu makcik tu dia tanya petugas kaunter...

Makcik : Anak, keretapi sampai jam berapa??

Petugas kaunter: Jam 2 Kedah, jam 5 Kelantan, jam 1 Penang, jam 7 Gemas.

Makcik nak pergi mana??

Makcik : Makcik nak melintas aja.


Lawak 2 :Bangla dan rakannya sedang berbual

Bangla : Esok saya nak balik bangladesh, isteri saya mengandung 3 bulan.

Rakan : Wah mesti awak gembira

Bangla : Sudah tentu, sudah 3 tahun saya tak balik!

Rakan : ??


Lawak 3 :Di sekolah tabika.

Cikgu : Amri, awak ada berapa beradik?

Amri : Tiga, cikgu

Cikgu : Awak yg paling tua?

Amri : Tak. Atuk saya....


Lawak 4 :Sorang nurse di hospital sakit jiwa nampak sorang pesakit sedang tulis surat.

Nurse : Ko tulis surat kt sapa?

Gila : Aku tulis surat untuk diri aku sendiri"

Nurse : Jadi.. apa yang ko tulis?

Gila : Mana aku tau? Esok pagi bila posmen hantar, baru la aku boleh baca.


Lawak 5 :Ada seorang pemuda ke kedai mamak dia hanya ada 70 sen semasa itu.

Pemuda : Mamak berapa harga teh panas deengan sejuk?

Mamak : Panas 70 sen sejuk RM1.20.

Pemuda :! Bagi teh panas 1. Sampai je teh tersebut pemuda itu terus minum.

Mamak : Kenapa awak minum cepat sangat?

Pemuda : Kalau saya tunggu lama2 nanti sejuk tak fasal2 saya kena bayar RM1.20.;-)

kronik

Suatu petang datang seorang lelaki berumur ke kelinik ENT, kerana telinganya di masuki biji kacang hijau semasa dia membeli barang dapur di pasar.

Doktor : “Selamat petang…”

Pesakit : “Selamat petang Doktor!”

Doktor : ” Adamasaalah apa …?”

Pesakit : “Telinga saya dimasuki biji kacang hijau, Doktor…”

Doktor : “Biar saya periksa telinga anda!” setelah diperiksa… .

Doktor : ” Ada2 cara untuk mengeluarkan biji tersebut….”

Pesakit : “Apa caranya doktor?” Doktor : “Pembedahan kecil kosnya 2 ribu ringgit dan pilihan
kedua pula percuma…”

Pesakit : “Mahal sangat Doktor, kalau yang percuma bagaimana?”

Doktor : “Yang percuma kena sabar…”

Pesakit : “Baik, saya sabar, dan bagaimana caranya…?”

Doktor : “Anda sirami telinga anda 2 kali sehari dan nanti jika sudah jadi tauge’ anda bolehler tarik keluar.”

Pesakit : “Huh!

Lawak Nma Jepun

"Kalau yang sedang boring-boring tu tak tau nak buat apa, dalamkepala otak asyik fikir POLITIK, REFORMASI dan lapar dahaga sahaja,apa kata kita berhibur sikit dengan lawak nama jepun ni.
01. Yang pemarah - KEiJI CACIMAKI

02. Yang suka berjimat - SAYORI SUKAMURA

03. Yang bisu - KIETA TADASORA

04. Yang suka makan nasi - NANACHi KASIBANYA

05. Yang suka layan blues - APO NADIKATO

06. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI

07. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA

08. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI

09. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI

10. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA

11. Yang tua - TARAGIGI PADANMUKO

12. Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI

13. Yang suka merempit - SAJA CARIMATI

14. Yang suka BERSUMPAH - SAIIFOO BAUKARI

15. Yang Lembab - AYUMI SIPUTBABI

16. Yang suka tidur - ASHIKO MEMBUTO

17. Yang suka cari pasal -KAKIYO GADUHO

18. Yang suka mengumpat - YASUKO MENGATO

19. Yang suka senyum sinis kat orang -SEIYUMO BAUKAMBINO

20. Yang suka raya tapi tak suka POSA NAKRAYO POSATAMO

guru kaunseling sekolah.....

Salwa baru saja memulakan pekerjaan barunya sebagai seorang guru kaunseling di sebuah sekolah.

Dia sangat bersemangat untuk memberikan nasihat kepada pelajar2 di sekolah itu.
Pada masa rehat.. dia melihat seorang pelajar yang tengah berdiri seorang diri hujung padang sedangkan kawan-kawangnya yang lain asyik bermain di tengah-tengah padang mengejar bola antara satu sama lain.

Salwa cuba mendekati pelajar itu dan bertanya apakah dia ada masalah… Pelajar itu menjawab bahawa keadaannya baik saja.

Mendengar jawapan itu Salwa lalu meninggalkannya.
Beberapa minit kemudian Salwa memerhatikan lagi pelajar itu masih sendirian di tempat yang sama. Salwa kini yakin bahawa pelajar ini sebenarnya mempunyai masalah.
Lalu sekali lagi Salwa mendekati pelajar itu dan berkata penuh kelembutan…
“Apakah kamu mahu kalau saya menemanimu?”

Pelajar itu menjawab..

“Okey.. boleh saja…!”

Merasa bahawa pendekatannya berhasil Salwa bertanya lagi..

“Kenapa kamu berdiri seorang diri di sini?”

“Kerana …” jawab pelajar itu dengan penuh kehairanan…





“… Saya adalah penjaga gol!”

Chelsea


kerana jelingan

(suatu hari...ali ngan bapak dia g la jalan22 kt pekan n lalu la tepi kdai mainan..ali pun benti la tgk b-daman..(bdk2 la katakan)..dia pn men ambik ja...dia nk tnjk kt bapak dia srh beli...sekali bapak dia jeling...dia taw dah..jelingnya bermaksud LETAK BALIK DI TEMPAT ASAL!!!!!!
dia pun jalan g ngan bapak dia..pas tu bapak dia benti satu kedai nk beli paper...waktu bapak dia dok belek2 paper..dia ternampak aiskrim...mmg terliur abis!!!dia pn ambik lg tnpa berfikir..waktu bapak dia nk byr paper ali pn nk letak aiskrim tu...sekali lg bapak dia jeling...dia pun simpan blk.

jalan pnya jalan azan solat jumaat pn bergema...dia ngn bapak dia g la masjid..waktu solat nie dia ngan bapak dia dok la saf dpn...di sbbkan ali nie xpandai g slt dia keje ikot ja...tiba22 dia nampak kain imam tersepit kt buntut..jadi dia pn tolong la tarik..tapi ntah bapak dia xkhusyuk kut...sekali bapak dia jeling pa g....dia jolok balik kain imam tu!!!!peeeehhhhhhh
bygkan tersungkur imam tu...yg kat belakang pa g tergelak cmua tgk ali jolok buntut imam tu...
tamat.....

LIRIK LAGU KERAMAT PASUKAN BOLA SEPAK KEDAH


Yakinkanlah diri sendiri
Berjuanglah sejiwa murni
Tekun berani sesungguh hati
Demi sukan mengharung negeri
Biar jasa jadi kenangan
Hijau Kuning lambang kemegahan
Jelapang Padi tempat sanjungan
Negeri Kedah Darul Aman
Kedah,
Kedah pantang kalah
Walau sakit jatuh dan rebah
Bangun lantas semula gagah
Bajur lalu melintang patah
Hijau Kuning tanahku
Darul Aman negeriku
Hijau kuning darahku
Negeri Kedah negeriku
Kedah,
Kedah pantang kalah
Walau sakit jatuh dan rebah
Bangun lantas semula gagah
Bajur lalu melintang patah
Hijau Kuning tanahku
Darul Aman negeriku
Hijau Kuning darahku
Negeri Kedah negeriku
Negeri Kedah negeriku

maki bank

pada suatu hari aiman pergi berjalan2 di bandar.semasa sedang berjalan2 dia ternampak isterinya{diana}sedang merungut seorang diri di depan sebuah bank.so aiman ni pun pg la kat isterinya...

aiman:hai isteriku,mengapa awak merungut ini?

diana:pasal pekerja kat bank ni ha!diorang memang kerek!!

aiman:kerek??asal lak??

diana:tadi saya nak bawa keluar duit,tapi pekerja bank ni buat banyak songeh lak!germ betul!!lepas itu diorang halau saya keluar lak!

aiman:ishh!takleh jadi nih!kesian isteri abang!takpe2 biar abang sound dia cukup2!!

diana:ha bagus.biar diorang rasa!
selepas itu aiman dan isteri nya pun pgla kat pekeja bank tadi dan aiman pun memarahinya.

aiman:woi!!pekeja tak guna!!asal ko tak bagi isteri aku ambik duit ha??!!!nak kena belasah ka!!nanti aku saman kang!!

PB:sabar encik sabar...

aiman:apa sabar??!!!aku dahla tgh hangin nih,ko suruh aku sabar plak??!!

PB:masalahnya skg ni encik.duit yang isteri encik tu nak keluarkan adalah dari akaun orang lain.takan la saya nak bagi kut?!!encik ni ingat saya ni beruk ke??!!

aiman:{berpaling kepada isterinya}ko kan.......memang sial!!!!!!

diana:aa??

fakta lawak

1.Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

2. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

3. Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan

4. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan �.Italy�., jurugambar dikenali sebagai paparazzi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasamelayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

5. Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.

6. Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.

7. Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabiladiganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

8. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

9. Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometerdaripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.

10. Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

11. Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapimengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

12. Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

13. Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kitaakan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

14. Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca post ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku?

CIKGU..wiSH mE LUCK

Jika hari ini seorang perdana menteri berkuasa,
Jika hari ini seorang raja menaiki takhta,
Jika hari ini seorang presiden sebuah negara,
Jika hari ini seorang ulama yang mulia,
Jika hari ini seorang peguam menang bicara,
Jika hari ini seorang penulis terkemuka,
Jika hari ini siapa saja menjadi dewasa,
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa,
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis baca.

Kata Ustaz

Kata ustat
Kita ini semuanya sama
Tiada beza yang tua mahupun yang muda
Jangan menyombong atau takbur
Sesama manusia
Sekalipun kita berpangkat atau berilmu
Kerana disisi Allah
Kita semuanya sama…

Kata ustat
Jangan kita hina orang yang lemah
Yang kurang berada
Mahupun yang kurang paras rupa
Tiada beza yang mengerjakan sawah
Mahupun yang membina perumahan mewah
Kerana disisi Allah
Kita semuanya sama…

Kata ustat lagi
Jangan kita hina
Budak kecil yang comot lagi berhingus
Kerana dia tiada dosa
Sedangkan kita
Setiap waktu dan ketika
Memenuhi hati kita
Dengan titik-titik noda
Dalam tidur, dalam jaga…

Akhirnya ustat berpesan,
Ingatlah!
Kita manusia semuanya adalah sama
Yang membezakan kita
Hanyalah AMAL dan TAQWA
Biarlah kita kurang dimata manusia
Tetapi tinggi disisi ALLAH…

Peliharalah dirimu
Agar tidak dinodai dengan suasana
Sesungguhnya dirimu
Ada harga diri
Yang tidak ternilai mahalnya…

Akhirnya

Akhirnya saya telah berjaya menghasilkan sebuah blog saya sendiri..
Saya berterima kasih kepada Anis Umairah..kerana atas nasihat dan pandangannya
saya telah menghasilkan blog ini..thank anis..
apa2 pon saya harap anis dan kawan2 saya yang lain akan terus memberi pendapat
dan pandangan kepada sy

Peace No War