Followers

5 Manusia Yang Paling Genius Di Dunia


Siapakah Manusia Yang Paling Genius Di Dunia? | Sebelum ini kami pernah berkongsi dengan anda semua tentang 5 orang kanak-kanak yang memiliki kemahiran luar biasa (LINK), namun kali ini kita akan bercerita tentang 5 orang manusia yang diiktiraf antara paling genius di dunia. Kemahiran mereka adalah mengikut kepakaran masing-masing dan semestinya ia lebih kepada bidang pekerjaan yang dianggap profesion bekerjaya. Jom kita lihat siapakahmanusia yang paling genius itu.
5. Marco Calasan
Jurutera genius yang berasal daripada Macedonia ini merupakanseorang jurutera Miscrosoft paling termuda dunia. Beliau yang baru berusia 10 tahun ini telah dianugerahkan 4 sijil daripada Microsoft dan telah menulis sebuah buku di Microsoft Windows 7.


4. Terence Tao
Memperoleh Masters ketika berumur 17 tahun, mendapat gelaran doktor pada 20 tahun, serta menjadi Profesor of Mathematics sewaktu berumur 24 tahun.
3. Alia Sabur
Guinness World Record telah mengiktiraf beliau sebagai profesor termuda di dunia.
2. March Boedihardjo
Mendapat tajaan untuk sambung PhD di Oxford University ketika berumur 14 tahun ,sekaligus menjadikan beliau sebagai pelajar paling muda di universiti tersebut.
1. Ainan Cawley
Gelaran manusia paling genius di dunia diberikan kepada budak cilik ini. Ainan dilahirkan pada 23 November 1999. Ketika berumur 7 tahun, beliau berjaya menguasai dalam bidang Kimia dan Fizik. Sekarang, beliau meneruskan pelajarannya di University of Help di Malaysia pada umur 10 tahun.

No comments: