Followers

Kembara Port Well Mencari Mee Udang Mak Jah

Assalammualaikum dan Salam Chenta...Allahamdulillah..kenyang perut hari ni...hahax...kenyang dgn udang...mmg terbaik la mee udang dia...spe yg blom pernah cuba...kena la try,..sememangnya berbaloi...PC menuju ke port well dgn bertemankan dua org rakan PC iaitu Azlyn dan Hamimah,...hahax...spatotnya ada dua orang lagi..iaitu shahmin dan nazrin.,.but nazrin and shamin ada masalah peribadi yg xboleh dielakkan



..so PC jadilah lelaki melayu terakhir dan driver kepada dua org ni...so bwak myvi jela..klu rmai..blh pnjam keta mak...besar skit...ehehex...setibanya kami disana..kami tros rsa cm xsedap hati sbb tgok keadaan org yg sgt ramai di kedai makan tu...bkn aper..takot kami kena makan dlm kereta..sbb xda meja..but..kami tlah menjumpai meja..yg ditempat kan di luar skit dari kawasan kedai makan...xkesah la..walaupon jauh dan xda kipas,cuaca pon redup2 je..bila duduk jer kat meja tros ada kakak dtg ambik order...PC pesan mee udang yg biasa jer la...
klu special xtaw la cm na...Meema pon sma..but azlin order kuey teuw  goreng special...time makanan dh sampai...makanan alyn tersalah buat ...dorang bg kuey teuw special...lebih kurang mee udang la..cuma ganti dgn kuey teuw..hahax...nk xnk..mkn jer la...harga lebih kurang jer ,kata azlin..so makan punya makan...dh abiz...

jd PC tros ajak dorang g hutan simpan paya bakau...xjauh dri kedai tu...so kita org pon lepak kt sna...smpai boring.




.dan Kami pon tros la pulang ke rumah masing2..itulah cerita pengembaraan kami...

#jemput-jemput lah dtg kuala sepetang untuk cuba MEE UDANG MAK JAH...


1 comment:

Chenta Eyfa Najibrz said...

wahhhh sedap nyew Mee Odang Mak Jah..huhuhu..bila la akk nak smpai sane..i loooikee Mee Odang