Followers

MemOry Oh mEmOry !!


 My Beloved Friend Story

Cerita ini bermula apabila satu pasangan kekasih yg kapel sejak awal tingkatan 2 . masing2 tidak pernah bercinta dan memulakan langkah pertama untuk bercinta . Lelaki ini bernama Ammar dan perempuan ini bernama Nora . cara pertemuan mereka ialah apabila mereka belajar di 1 sekolah yg sama .tapi mereka kenal semasa di tingkatan 2 . Nora seorang yg gigih belajar dan di tempatkan di kelas kedua . pada masa yg sama , kelas lelaki ini bersebelahan dgn kelas Nora . haha , sutu pertemuan yg tidak diduga .




(Cerita ini dipendekkan) ,sejak mereka memulakan kehidupan baru sebagai pasangan kapel , hidup mereka bahagia . Pelbagai kenangan manis mereka lalui bersama sebagai contoh , bermain bowling , keluar date , makan di plaza , lepak bersama dan bermacam-macam lagi . Pada hari raya pula , Ammar selalu hadir ke rumah Nora untuk meraikan hari raya dgn memakai baju raya yg sedondon warnanya . boleh dikatakan stiap hari raya dia dtg ke rumah Nora bersama teman2 yg disayangi olehya .

Setahun mereka lalui kehidupan bersama , hubungan mereka tdk seperti dahulu kerana kelas berjauhan dan PMR bakal mereka tempuh . Mereka selalu bergaduh dan kurang date . Di minda Nora asyik terfikir (mungkin dia sibuk tuisyen , kan dia selalu study dgn kwn2 apabila start pukul 8 mlm .. ah , takpe lah .. yg penting aku percayakan dia dan dia aku SAYANG dia ) . Setiap detik apabila Nora bersendirian dia asyik terfikir .. "apakah hubungan kami akan kekal selamanya ??".pada keesokan harinya di dalam kelas , kawan rapat Nora bertanyakan sesuatu yg amat dicurigai oleh Nora . Pertanyaan tersebut berbunyi , ( Nora , boleh saya tanya sedikit?? Nora boleh tak terima apabila Ammar tinggalkan Nora?? Nora boleh tak lepaskan Ammar..? ) . Ketika itu hati Nora Tuhan sahaja yg tahu betapa sedihnya apabila kawan rapatnya bertanyakan soalan yg betul2 mngguris hatinya . Soalan itu dijawab dgn tenang dan tanpa berfikiran negatif .(ahh , sya tak boleh lepaskan Ammar , saya betul2 cintakan Ammar seorang .. kami da perjanji nak teruskan hubungan ini sampai kami dewasa , tak mungkin Ammar akan tinggalkan saya ) . shasha tergamam dan terharu mempunyai kawan yg begitu setia dan menyayangi satu2nya kekasihnya . Tetapi di sebalik soalan itu ada makna yg tersendiri dan shasha tidak sanggup menceritakan hal yg sebenar benarnya kpd Nora .


Waktu rehat pertama , Nora rehat seperti biasa seperti gadis yg sgt gembira . Kegembiraan Nora tidak kekal lama apabila shasha kembali mnceritakan hal yg sebenarnya kepada Nora . AMMAR ADA PEREMPUAN LAIN !!!!!!!! arggghhhh .. tidak , aku tdk percaya . Shaha hanya terdiam bersama rakan- rakanya yg lain kerana tidak mahu aku terus memberontak dan mengganggu pelajaran aku . Nora tahu niat shasha baik . Tidak mungkin shasha mahu rosakkan hubungan kami dgn membuat cerita . Ahh , takpe lah .. balik nanti aku nak contact Ammar . Apabila pulang dari sekolah , Nora mencapai handphone dan contact Amma seperti biasa . Ammar layan Nora seperti biasa tetapi mereka tidak cntact begitu lama . pernah sekali Nora bertanyakan Ammar ,( Ammar .. Ammar syg Nora tak ? Ammar dah ade pengganti baru Nora ke?? Nora dgr cerita mcm2 pasal Ammar ) . Ammar memulakan ayat yg begitu menyenangkan hati Nora . Ayat yg hanya DUSTA smata2 ( Ammar syg Nora sorang je , mana ada girl lain di hati Ammar .. jangan percaya kata2 org .. percayakan Ammar sorang keyyh ... I LOVE YOU SO MUCH NORA) . Nora termakan pembohongan Ammar itu , dan mempercayainya 100% . Nora kembali gembira walaupon di hatinya msih ada kecurigaan terhadap kekasih kesayangannya itu .


PMR da dkt , hubungan mereka semakin renggang . Pada suatu malam hati Nora tergerak untuk meminta Ammar menyanyikan 1 lagu yg amat Noraa ingin dengarkan daripada suara buah hatinya . Iaitu lagu yg dinyanyikan oleh SPOON . (lupe plak tjuk dye) lirik dye cmni :-
  • dikala sepi ini .. hatiku .. terluka lagi .. engkau telah mendustai .. sebuah janji .. ohh sayang .... bla3 .. :D Selepas mendengarkan lagu itu , Nora seronok kerana kekasihnya sanggup menghantar voice sms . Tetapi malangnya nasib Nora krn itu lagu terakhir dinyanyikan oleh Ammar .


Beberapa hari kemudian , di waktu malam ada seorg perempuan sms kpd Nora yg menyatakan bahawa dia adalah kekasih baru Ammar dan berharap Nora tdk menggangu kehidupan mereka . Nora tergamam lalu menangis . hanya Tuhan yg tahu betapa hancurnya hati Nora . Keesokkan harinya Nora berjumpa Ammar di sekolah dan meminta penjelasan , tetapi Ammar enggan berjuma dgn Nora kerana tidak mahu bergaduh dgn kekasih barunya . Selepas beberapa hari mereka putus , kehidupan Nora tak seprti dahulu . Hidup Nora terumbang-ambing , tak terurus , dan pelajaranya terganggu . Nora seorang yg tabah dan menyorokkan kesengsaraanya seorg diri . Nora mnjadi seorang yg pendiam . Tiap2 mlam sebelum tidur Nora selalu menangis dan bertanya seorang diri . ( Apa salah aku?? knp dye curang kpadaku..? ohh Tuhan ) Nora dan Ammar telah menduduki peperiksaan , alhamdulillah ... result mereka baik2 shj ..


selepas seminggu noura mnjalani kehidupan seorang diri , Ammar kembali mnceriakan hidup Nora . Ammar ajak Noraa date , g taiping sentral , dan selalu berjumpa ptg atau mlam . Nora sungguh bahagia krn kekasihnya mnyayangi dirinya lagi wlaupon Ammar masih dalam percintaan bersama kekasih barunya . kdg2 Nora berasa cmburu . Tetapi biarlah mereka bersama . Selepas dua bulan Ammar bersama kekasih barunya , hubungan antara Ammar dan kekasih barunya terputus . Nora dan Ammar kembali bersatu . Pada suatu hari , ada suatu perkara yg tak dapat Nora lupakan sampai mati . Iaitu "Ammar sanggup menangis kerana MIMPI buruk antara Nora dan Ammar" . Mimpi tersebut berlaku setelah mereka berdua baru pulang dari sekolah . Memang menjadi tabiat sebagai seorang pelajar yg penat menimba ilmu , apabila pulang ke rumah mesti tidur dulu . Ammar tertidur sehingga ke lewat ptg . apabila bangun dari tidur , Ammar cntact Nora . lalu menangis .
......................


Hidup mereka bahagia da happy shj ...



malangnya hubungan mereka tidak kekal lama semenjak masuk di tingkatan 5 .....



Ammar berubah ... dia selalu pentingkan kawan2 dia , dia selalu keluar hgga ke lewat malam .. dia rapat dgn perempuan2 lain ... dia jrang msej Nora ... dia selalu marah2 ... kitaorg jarang date ... kat sekola kitaorang jarg tegur ... apa semua ini ???... mungkin , bukan jodoh kita ...




awkkk .... awkk ingt agy ta mimpi awkk 2 ...? awkk pernah menangis selepas bgon dr tidur krana awk mimpi sy curang .. sy pjuk awkk dgn prasaan pnuh ksh syg ... sy takkan tinggalkan awkk .... sy sayangkan awk ... awkk ingat ta....??...




tp awk da berubah ... awkk lupa janji2 kita ... awkk tahu tak sy seorg yg setia ... sy sggup tggu awkk .....




2010 awkk da cple dgn dak fom3 .... smpai aty awkk curang dgn sy agy .... ='(




tapi takpe ... mungkin bukan jodh kita .... sy selalu doakan awkk bahagia dgn dia .. mungkin dia lebih pandai mnjaga awkk ... cukup lahh sy jaga awk smasa awk sakit teruk .... hari2 sya jga awk kat hospital ... awk ingat kan ...??



awkkkk ................. sy harap awkk gembira brsma si dia =)


  • Jgn ucapkan syg jka bnar2 tdk peduli ...
  • jgn ucapkan rindu jka bnar2 tiada ...
  • jgn sentuh hidup seseorg jka brniat utk memprmainkannya ...
  • jgn ucpkan "aku cinta pdamu"jka itu 1 pembhongan ...
  • dan ingt : perkara yg kejam yg prnah kta lakukan ialah membuatkan seseorg itu jtuh cnta pd kta ttpi sdgkan kta tdk brniat lgsg untukmenerimanya di saat dia bnar2 jtuh cnta kpd kta =)

*ambilah pengajaran dan hargailah seseorg itu*



> cerita yg tersangat pendek dan ta beberapa dramatis ini adalah kisah benar ,sowry law ta best .. huhu =) diubah sedikit daripada cerita asal ... sedikit jaa oke

 Eyma Yahya

3 comments:

aku..linda :) said...

suka kesah ni. menyayat hati lorh.!! :)

Pangeran Chenta said...

TOL 2...MMG TRASA SGT...

Dyana Apse said...

bes! suka suka! :))